Tinnitusmestring – HLF Briskeby
HLF Briskebykonferansen 2019: Program og påmelding.
PS! Det er ikke for sent å søke seg inn på Briskeby vgs!

Tinnitusmestring

Påmelding og kurskalender Spørsmål? (e-post)

tinnitus

Hva er tinnitus / øresus?
Tinnitus (øresus) er en opplevelse av lyd i ørene eller hodet som ikke kommer fra en ekstern kilde. Vanlige beskrivelser av tinnitus er f.eks. pipetone, ringetone, bruselyd eller brumming. Lyden kan variere i tonehøyde (fra lav bass til høy diskant) og i styrke, og kan endre seg over tid.

Tinnitus er ikke en sykdom, men et symptom på at samarbeidet mellom øret og sentrale funksjoner i hjernen ikke fungerer slik det skal. Årsakene til tinnitus kan være mange og er ofte forbundet med hørselstap i en eller annen form.

I sin mildeste form er tinnitus svært vanlig, og de fleste av oss har eller har hatt en lyd i øret eller hodet som tidvis kommer og går, men som ikke oppleves som plagsom. For andre igjen, oppleves lyden som så hyppig tilbakevendende eller vedvarende plagsom at det går utover helsetilstanden. For disse vil behandling, rehabilitering eller et kortere kurstilbud være til stor hjelp.


Kurs for deg som har plagsom tinnitus / øresus.
HLF Briskeby rehabilitering og utadrettede tjenester as holder kurs for deg som lider av plagsom tinnitus. Kurset går over 3 x 3 dager, dvs. 9 dager fordelt over 6 – 8 mnd.

På kurset lærer du om muligheter du selv har til å redusere og mestre mange av plagene som tinnitus kan føre til. Gjennom å dele erfaringer med andre i samme situasjon, får du verktøy til å mestre hverdagen og gjenopprette balansen, både fysisk og mentalt.

Du får hjelp til å skyve tinnitus lengre bak i oppmerksomheten, slik at den gradvis slutter å ta så stor plass.

Temaer på kurset

  • Hvorfor tinnitus oppstår
  • Hvordan bli kvitt tinnitusplager
  • Stressmestring, avspenning og balansetrening
  • Hvordan hjernen bearbeider og tolker lyd
  • Mestringsstrategier og endring av tankemønstre
Kurssted
Kursene holdes på HLF Briskeby kompetansesenter as, Ringeriksveien 77, 3402 Lier. Du bor på hotell Scandic Ambassadeur i Drammen og busses daglig tur-retur Briskeby.

Egenandel
Kursene er tilpasningskurs arrangert i samarbeid med NAV. Kursutgiftene dekkes av NAV, men der tilkommer en egenandel på 175,- per kursdøgn. Denne egenandelen går ikke på frikort/egenandelskortet.

Påmelding og kurskalender Spørsmål? (e-post)

Telefonkontakt: Karine Abrahamsen / 48 95 45 54

© HLF Briskeby kompetansesenter as 2018 | Kontakt oss
Ringeriksveien 77 | 3402 LIER | 32 22 65 00 | Hvor er vi?

VÅRT TILBUD