Vi gratulerer våre nyansatte spesialterapeuter Kihara og Pinky!

Glisende Kihara
Glisende Kihara
En skeptisk Pinky
En skeptisk Pinky

Dette (skole)året har vært meget spennende på Briskeby. Vi har fått et nytt bygg og det er mange nyansettelser av ulike fagpersoner på «RUT». Også skolen har blitt tilført ressurser. De to klart mest kompetente, sjarmerende og arbeidsvillige er Kihara og Pinky. Jentene er av rasen Shiloh Shepherd som er avlet frem basert på Schäfer med det  formål å få hunder med bedre gemytt. Rasen er svært sjelden i Norge med bare sju eksemplarer.

Amerikansfødte Kihara er en voksen, verdensvant dame på 5 1/2 år mens Pinky er tenåring på 1 1/2 år. Som damer flest i sin beste alder har Kihara mest selvtillit og er rimelig trygg på seg selv og andre, mens tenåringen Pinky som har vokst opp på gård er litt mer forsiktig og nølende i begynnelsen.

Øystein, Kihara og Pinky
Øystein. Kihara og Pinky
Bilde av Kihara som snur seg nysgjerrig
Hva er det forno?

Jentene har fått sin egen hundegård på plenen bak «Rødbygget». Jentene kjennetegnes av nysgjerrighet, iver og arbeidsvilje men de har også et forsiktig drag over seg.  De har utvilsomt ulveaktige trekk, både utseendemessig og i måten de beveger seg på. På kraftige men stille poter lusker de rundt og snuser på det meste når de ikke får kos eller løper etter hverandre i lykkelig firsprang. Nærmer man seg innhegningen deres kommer det fort et hest, brummende «boff», men man har da tross alt Schäfer-aner og vaktinnstinkt! Hovedjobben til jentene er å bidra til miljøet. Vi har en egen hundegruppe blant elevene som har ansvar for stell, tur og agility-trening. Lektor og «pappa» Øystein Hanevik er ansvarlig og primus motor samt sertifisert etterlatenskaper-plukker. Det er liten tvil om at disse flotte jentene setter en spiss på tilbudet vi har til elevene våre og at alle parter har mye igjen for samarbeidet. 

Vi gleder oss til fortsettelsen og mer om våre nye maskoter kommer seinere. Vi frykter imidlertid at kontraktsforhandlingene kan bli harde. Det er stor usikkerhet rundt tariffen for antall kjøttbein, snacksbiter og kosemengde per dag, men vi setter vår lit til at Rektor Berit Tollefsen lar seg sjarmere og graver dypt i godbitposen!

Pinky er en vakker om enn noe hårete pike!
Pinky er en vakker om enn noe hårete pike!